Subud utak: Mimó


HAZATALÁLÁS


Holisztikus szingyógyászat és illatterápia tanulmányaim során az illatok és szinek bűvöletében éltem már 42 éves koromban. Ekkor került elém a Subud lelki közösség egy élettanulmány során, mely Vicky Wall nevéhez fűzödik, aki az Aura-Soma holisztikus színgyógyászat alkotója és rendszerezője volt a 80 évek derekán Angliában.

Mint leendő Aura-Soma tanárok (Magyarországon), életrajzát kivülről fújtuk, születése pillanatától - egészen halála napjáig.

Azt, hogy a fénypalackok meditációban születtek, és olyan misztérium lengte körül az üvegek születését, ami szinte minden embert kiváncsivá tett valamilyen formában.

Egy aprócska információra azonban, miért, miért nem, szinte senki nem figyelt.

Vicky Wall fényüvegeit azt követően alkotta meg, miután idős napjaiban az otthonához közel lévő Subud szellemi közösséghez kapcsolódott.

Barátnőm, aki szintén Aura-Soma tanárjelölt volt, egyik este felhívott telefonon és rákérdezett: - Hallottál te valamit a Subud-ról? Mondtam, hogy persze, Vicky Wall életrajzában szerepel.

Fiatal és lendületes természetével ő már közölte is velem, hogy egy hét múlva bejelentkezett egy találkozóra az itt, Magyarországon lévő csoporthoz.

Ki tudná megmondani, hogy miért, abban a pillanatban mondtam: én is megyek vele.

Bevallhatom nyugodtan, akkor fogalmam sem volt, hogy hová megyek. Vicky Wall lénye és tiszta személyisége olyan markánsan hatott rám, hogy biztos voltam benne, jó irányba haladok. Lassan 4 éve vagyok tagja a magyarországi Subud közösségnek.

Életemben azok az élmények, amelyeket a csoporthoz való kapcsolódás jelentett, épp olyan felfoghatatlanok, miként az Aura-Soma rendszere is született.

A feltétel nélküli szeretet megtapasztalása önmagunk és mások irányába egy olyan mély érzelmi formát alakitott ki bennem, amely hatalmas lendülettel vetitett ki számomra egy új világot, egy más perspektívát, ami valódi énem kibontakozását segitette elő.

Mint minden születés, egyfajta fájdalommal jár, de abban a pillanatban, mikor megérkezik az ember új otthonába - a lélek hazájába - minden kivilágosodik. Az addig megtapasztalt események értelme áttranszformálódik benne. Megérti az összefüggéseket, átlátja azokat a folyamatokat, amiket eddig nem látott és nem értett, s tudja, csak egy dolog számit - a szívből jövő tiszta szeretet.

Herbály Gizella - illatterapeuta

Mimó, Subud Magyarország, 2013